Tegnap az egyik nagy kedvencemet próbáltam elkészíteni. Sertéshúst használtam a marhahús helyett, de így is nagyon finom lett, hála anya kis közreműködésének. Íme a recept:
Hozzávalók:
- 45 dkg sertéscomb
- 2 fej hagyma
- 4 db répa
- 3 db fehérrépa
- babérlevél
- cukor
- só
- bors
- mustár
- szalonna vagy bacon
- liszt
A gombóchoz:
- 1 db tojás
- 6 ek liszt
- 0,5 dl víz
- 3 tk. só

A főtt húst serpenyőben még egy kicsit megsütöttem.
A zsemlegombóchoz nokedli tésztát készítettem tojásból, lisztből, vízből és sóból. A zsemlét felkockáztam és melegszendvicssütőben megpirítottam. Ezt belekevertem a tésztába és hagytam pár percig állni, hogy jól megszívja magát a zsemle. Közben feltettem vizet főni olajjal és sóval. Mikor már forrni kezdett, belekanalaztam apránként a gombócokat. Pár perc alatt el is készült. Leszűrtem róla a vizet és már tálaltam is.
Jó étvágyat hozzá!
en mindig a maradt porkoltbol masnap csinalok vadast.megfozom a zoldsegeket baberlevellel es a hus szaftjat is osszeturmixolom vele es beizesitem ahogy a mustarral
VálaszTörlésén ezt most csináltam életemben először, anya a specialista :)
Törlés