A tejet langyosítottam, majd hozzákevertem a cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Meleg helyen felfuttattam.
A lisztet átszitáltam, majd hozzákevertem a sót, az élesztős tejet, és a vizet apránként. Nem feltétlen kell beleönteni az összeset!
Alaposan összedolgoztam a hozzávalókat és egy szép, rugalmas tésztát dagasztottam belőle.
Letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát átgyúrtam, majd két részre osztottam. A két tésztadarabból két bucit formáztam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket. További 20 percig kelesztettem a tésztát.

200°C-on előmelegített sütőben 25 percig sütöttem őket.
A kis cipók kenyér helyett is szuperek, de ahogy már fent írtam, én "tányérnak" használtam őket. Miután kihűltek, levágtam a "kalapjukat" és kiszedtem a cipók belsejét (fel lehet használni fasírozotthoz) Érdemes kicsit vastagabbra hagyni a tésztát a cipó alján, nehogy a levestől átázzon és kilukadjon.
A fokhagymakrémleves receptjét ITT találjátok.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése