2018. január 27., szombat

Zabos csokiskeksz




Hosszú kihagyás után a napokban újra bevetettem magam a konyhába és el is készítettem egy régi nagy kedvencünket, a végletekig tökéletesített zaboskekszet. Régen az első kekszeim mind-mind lepényként végezték. A Milka csokis keksz állagát szerettem volna elérni, de évekig nem sikerült. Aztán egyszer csak összejött. Azóta nem kísérletezgetem, ez lett a tökéletes recept.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a vizet és a zabot. A csokit apró kockákra vágjuk, majd a mazsolával, a sütőporral és a sóval együtt alaposan beledolgozzuk a tésztába.
Hogy a kekszek egyformák legyenek érdemes fagyikanalat használni. A kimért adagokból gombócokat formálunk, majd sütőpapírral bélel tepsire helyezzük őket. A tészta golyókat érdemes kicsit lenyomkodni (fasírt forma) így végeredményként meglesz a kívánt keksz forma (MILKA <3)
Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Mikor lejár az idő, még puhának tűnhet a keksz, de pont ettől lesz tökéletes.



Jó étvágyat hozzá!






                  (sajnos ez nem a reklám helye, a Milka nem támogatta 
a posztot egyetlen adag csokis keksszel sem :(pedig jó lett volna )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése