2014. április 20., vasárnap

Epres túrótorta


Többszörösen kipróbált recept. :) Szezontól függően nem feltétlenül szükséges hozzá eper, meggyel, erdei gyümölccsel és barackkal is ugyan olyan jó az íze. Íme a recept:

Tészta:
-3 tojás
-3 ek cukor
-3 ek liszt
-8 dkg vaj
-fél citrom reszelt héja
-1 db citrom leve


Krém:
-75 dkg túró
-6 ek cukor
-20 dkg vaj
-1 citrom reszelt héja
-6 dl natúr joghurt
-25 g zselatin
-1 kg eper

Először megolvasztjuk a vajat és hagyjuk kihűlni.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd finoman hozzá keverjük a cukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a lisztet kanalanként.  Belereszeljük egy fél citrom héját és a kihűlt vaj is megy bele. Lazán összekeverjük az egészet. 
Sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben sütjük 170 C°-on előmelegített sütőben légkeverésen 10-15 percig.
Ha a tészta elkészült, hűlni hagyjuk. Díszítésként a megmosott gyümölcsöket félbevágva a kivajazott tepsi peremét körberakhatjuk, ha elkészül a torta, ez feldobja a kinézetét. A szebb epreket rakjuk félre a torta tetejének díszítésére, a többit pedig vágjuk apró darabokra.
A krémhez megolvasztjuk a vajat, ezt is hűlni hagyjuk. Utána ezt összekeverjük a túróval és a cukorral. Belereszeljük egy citrom héját. Krémesre keverjük.
A joghurtot és a zselatint alaposan összekeverjük, ne legyen csomós! Aztán folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Melegen a túrós masszához adjuk és elkeverjük.  Beletesszük az eperdarabokat és már önthetjük is a kihűlt tésztára.
Pár órára hagyjuk a hűtőben megdermedni, utána már ehetjük is! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése