Többszörösen kipróbált recept. :) Szezontól függően nem feltétlenül szükséges hozzá eper, meggyel, erdei gyümölccsel és barackkal is ugyan olyan jó az íze. Íme a recept:
Tészta:
-3 tojás
-3 ek cukor
-3 ek liszt
-8 dkg vaj
-fél citrom reszelt héja
-1 db citrom leve
-1 db citrom leve
Krém:
-75 dkg túró
-6 ek cukor
-20 dkg vaj
-1 citrom reszelt héja
Először megolvasztjuk a vajat és hagyjuk
kihűlni.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd
finoman hozzá keverjük a cukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a tojás sárgáját
és a lisztet kanalanként. Belereszeljük egy fél citrom héját és a kihűlt
vaj is megy bele. Lazán összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben
sütjük 170 C°-on előmelegített sütőben légkeverésen 10-15 percig.
Ha a tészta elkészült, hűlni hagyjuk.
Díszítésként a megmosott gyümölcsöket félbevágva a kivajazott tepsi peremét
körberakhatjuk, ha elkészül a torta, ez feldobja a kinézetét. A szebb epreket
rakjuk félre a torta tetejének díszítésére, a többit pedig vágjuk apró
darabokra.
A krémhez megolvasztjuk a vajat, ezt is hűlni
hagyjuk. Utána ezt összekeverjük a túróval és a cukorral. Belereszeljük egy
citrom héját. Krémesre keverjük.
A joghurtot és a zselatint alaposan
összekeverjük, ne legyen csomós! Aztán folyamatosan kevergetve
összemelegítjük. Melegen a túrós masszához adjuk és elkeverjük.
Beletesszük az eperdarabokat és már önthetjük is a kihűlt tésztára.
Pár órára hagyjuk a hűtőben megdermedni, utána
már ehetjük is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése