2014. április 20., vasárnap

Gomba torta

Egy iskolai rendezvényre készült az alábbi torta. Kedves Tünde tanárnő elmondása alapján nagyon finomra sikerült:) Íme a recept:
Hozzávalók:Piskóta:
-7 db tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-1 cs. sütőpor
Töltelék:
-3 dl tej
-3 ek. liszt
-13 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-banán

Díszítés:
-Maradék töltelék
-Ételszínezék
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, a fehérjét pedig keményre verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd apránként belekeverjük a sárgájába, és a felvert habot is hozzá adjuk. Az tésztát a kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük, majd 180°on előmelegített sütőben légkeverésen 20 percig sütjük. (10 perc előtt nem szabad fordítani rajta, mert összeesik) Ehhez a tortához egy szív és egy őzgerincformát használtam, de a gerincformának csak az 1/3-ába öntöttem tölteléket. Ebből lett a gomba szára. A szívecske csücskét végül levágtam, így lett a gomba feje.
A kész piskótát félbevágjuk, a két rész közé jön majd a töltelék és a felkarikázott banán. A tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a vajat kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezt robotgéppel krémesre keverjük, majd a kihűlt, besűrített tejhez adjuk.
A bevonáshoz a maradék tölteléket használtam fel. A gomba fejét piros ételszínezékes masszával kentem be, a szárához pedig kakaóport használtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése