2014. április 20., vasárnap

Mikulás torta


Ismét egy iskolai rendezvényre készített torta. Nagyjából ugyan az a recept, mint a Gomba tortánál. Nagy sikere volt, ezt az mutatja, hogy kb. 5 perc alatt el is fogyott:)


Hozzávalók:
Piskóta:
-7 db tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-1 cs. sütőpor

Töltelék:
-3 dl tej
-3 ek. liszt
-13 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor

-banán
Díszítés:
-Maradék töltelék
-Ételszínezék
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, a fehérjét pedig keményre verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd apránként belekeverjük a sárgájába, és a felvert habot is hozzá adjuk. Az tésztát a kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük, majd 180°on előmelegített sütőben légkeverésen 20 percig sütjük. (10 perc előtt nem szabad fordítani rajta, mert összeesik)
A kész piskótát félbevágjuk, a két rész közé jön majd a töltelék és a felkarikázott banán. A tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a vajat kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezt robotgéppel krémesre keverjük, majd a kihűlt besűrített tejhez adjuk.
A bevonáshoz a maradék tölteléket használtam fel. A mikulás sapkájához piros, az arcához sárga és piros ételfestéket, a szeméhez pedig kakaóport kevertem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése