Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
1,25 dl napraforgó olaj
2 db tojás
1 kk kristálycukor
4 kk só
4 dkg élesztő
1 cs napraforgómag
Első lépésként1,5 dl
tejbe belekeverjük a cukrot, valamint belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre
téve felfuttatjuk. Ha ezzel megvolnánk, összekeverjük a két fajta lisztet, a
sót, a maradék tejet, az olajt, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Jó
alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy szép sima kerek tésztát kapunk.
Konyharuhával lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
60 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
1,25 dl napraforgó olaj
2 db tojás
1 kk kristálycukor
4 kk só
4 dkg élesztő
1 cs napraforgómag
Első lépésként
Miután szép nagyra nőtt, újra átgyúrjuk, közben hozzászórjuk a megpucolt
napraforgómagot. Azt is jó alaposan belegyúrjuk, hogy a tészta közepére is
jusson belőle.
Én ezután a szilikonformába tettem a tésztát,
beleigazítottam a szirmok helyére és úgy tettem be a légkeverésen előmelegített
180°C-os sütőbe. Kb. 40-45 percig sütjük.
Betakarva akár 3-4 napig is eláll.
Betakarva akár 3-4 napig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése