2014. április 26., szombat

Pudingos-túrós szelet




Szombat estére itt egy kis nassolni való az édesszájúaknak.
Az alábbi süteményt én leginkább félkész porokból raktam össze, de megpróbálom leírni hozzá a rendes receptet.



Piskóta:
-7 db tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
-fél citrom reszelt héja
-kakaópor

Rétegek:
-2 cs. NEM főzős puding
-1 kg túró
-6 ek. cukor
-fél citrom reszelt héja
-1 cs. bourbon vaníliás cukor
-1 doboz meggle cukrászhab
-1 doboz barack konzerv
-2 kis cs. tortazselé
-5 ek. cukor (a zseléhez)

A piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vaníliáscukrot, belereszeljük egy citrom héjának a felét, a fehérjét pedig keményre verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és kakaóport, majd apránként belekeverjük a sárgájába, és a felvert habot is hozzá keverjük. Az összekevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180°C-on előmelegített sütőben légkeverésen 20 percig sütjük. (10 perc előtt nem szabad fordítani rajta, mert összeesik)
Az első réteg a puding lesz. Azt a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. Ha már kihűlt a piskóta, ezt rákenjünk, úgy hogy mindenhol egyenletesen ellepje azt. A következő a túró. A túrót összekeverjük a 6 ek. cukorral, belereszeljük a citromunk másik felének a héját. A cukrászhabból én szinte az egészet (500 ml) felhasználtam, lehet, hogy ez sok, de így legalább jó magas lesz a túrós réteg. Tehát, ezt a habot robotgéppel jó keményre felverjük és finoman a túróhoz keverjük. A barackból egy keveset felkockázunk és azt is hozzáadjuk ehhez a réteghez. Ha ez kész, már tehetjük is a pudingra rá. A megmaradt barackokat vékony szeletekre vágjuk és a sütemény tetejét díszítjük vele. Erre már csak a zselatin hiányzik. A két csomag zselatint egy edénybe összeöntjük 5 ek. cukorral. A barack megmaradt levét kimérjük és felöntjük annyi vízzel, hogy 5dl-t kapjunk. Ezt folyamatos kevergetés mellett a zselatinhoz öntjük és elkezdjük felforrósítani. Forrástól számítva egy percig főzzük. Utána hagyjuk 8-10 percig hülni, néha kevergessük meg, és mikor már sűrűsödni kezd, a sütemény közepétől kezdve öntsük rá arra.
1 óra hűtőbe száműzés után már falhatjuk is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése