Hozzávalók 15 cm tortaformához:
- 3 banán
- 20 dkg krémsajt
- 1 ml tejföl
- vanília aroma
- 50 g cukor
- 1 ek kakaópor
- 12 dkg olvasztott margarin
- 14 dkg darált háztartási keksz
- 2 db tojás
- 50 ml habtejszín
A kekszet ledarált(att)am, összekevertük az olvasztott margarinnal és a kakaóporral. A tortaformát kibéleltem először 3 réteg alufóliával, majd erre került a sütőpapír, végül pedig a kekszes alap. Finoman bele kell nyomkodni a formába, úgy, hogy az oldalára is jusson. Amíg a krémet elkészítettem, betettem a hűtőbe, hogy megdermedjen a vaj.
A banánt villával pürésítettem, ehhez öntöttem a krémsajtot, a tejfölt, a habtejszínt, a tojásokat, a cukrot és a vaníliát. Robotgéppel habosra kevertem, majd a lehűlt tortaalapra öntöttem.
180°C-on előmelegített sütőben 45 percig sütöttem. Utána a meleg sütőben hagytam a tortát kihűlni.
Ha marad a habtejszínünkből, díszíthetjük vele a torta tetejét, de csokoládét is reszelhetünk rá.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése