2015. március 11., szerda

Babfasirt

Ezt a receptet legutóbb hamburgerhez használtuk, de sima fasirtot is készíthetünk ez alapján főzelékekhez. Yuan papa specialitása. Íme a recept 15 nagyobb db-hoz:
Hozzávalók:
- 150 g zabpehely
- 3 konzerv vörösbab
- 2 közepes répa
- 1 fej hagyma
- só és bors
- pirospaprika
- római kömény
- őrölt babér
- petrezselyem
- fokhagymapor
- koriander
- búzedara

A zabpelyhet ledaráltuk és vízzel összekeverve megmelegítettük a mikróban. A tejbegrízhez hasonló lett az állaga. A babról leöntöttük a levét, átmostuk, majd egy tálba rakva összepépesítettük. A répát és a hagymát megpucoltuk és lereszeltük. A fűszereket, a zöldségeket és a babot jó alaposan összekevertük, tovább pürésítettük. Beleöntöttük a zabpelyhet is. Búzadarát kevertünk hozzá, így kicsit formázhatóvá vált.
Kisebb sütőpapírra tettünk egy púpos evőkanálnyi adagot, egy másik sütőpapírtt tettünk a tetejére és kilapítottuk, hogy húspogácsa formája legyen.
Serpenyőben olajat hevítettünk és megsütöttük a pogácsákat.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése