2015. március 9., hétfő

Gombás bolognai



Tanácstalanul vettünk elő ma este a fagyasztóból egy kis darált húst és brokkolit, végül ez lett belőle. Persze, a brokkoli visszakerült a hidegbe. Yuan papa szokásos bolognai receptje egy-két extra fűszerrel és persze gombával. Íme:




Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 40 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 500 g sűrített paradicsom (Spar)
- só
- bors
- oregánó
- koriander
- 1 ek. cukor
- víz

A hagymát megpucoltuk, felkockáztuk és olajon üvegesre pirítottuk, besóztuk. A darált húst a hagymára öntöttük, összekevertük és elkezdtük pirítani. Sóval, borssal, oregánóval és frissen őrölt korianderrel ízesítettük. Ezután öntöttük rá a dobozos paradicsom sűrítményt. Kevés vízzel hígítottuk, majd hozzá kevertük a cukrot és a felkockázott fokhagymákat. Pár percig hagytuk rotyogni.
A gombát, ha nem konzervet használunk, szeleteljük fel és öntsük szószhoz. Ezután már csak a kóstolás és némi fűszer volt hátra.
Tésztával és sajttal tálaltuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése