Légből kapott ötletként ez volt az egyik napi ebéd, de bulikra is jó harapnivalónak. Íme a finom recept :)
Hozzávalók:
tészta:
-25 dkg liszt
-1 és fél tasak szárított élesztő
-5 kanál olaj
-só
-oregánó
-bazsalikom
szósz:
-kisebb fej hagyma
-foghagymakrém
-sűrített paradicsom
-só
-bazsalikom
-1 dl víz
tészta:
-25 dkg liszt
-1 és fél tasak szárított élesztő
-5 kanál olaj
-só
-oregánó
-bazsalikom
szósz:
-kisebb fej hagyma
-foghagymakrém
-sűrített paradicsom
-só
-vegeta
-oregánó-bazsalikom
-1 dl víz
feltét (ízlés szerint mehet bármi):
-gomba
-kukorica
-felvágott
-hagyma
-sajt
Első lépésként az élesztőt összekeverjük 1,25 dl meleg vízzel, adunk hozzá egy kis sót, 25 dkg lisztet, 5 kanál olajat, aztán az egészet összedolgozzuk. Nyújtódeszkán megdagasztjuk, majd 30 percig meleg helyen kelesztjük. Körülbelül a duplájára dagad majd, ezt újra dagasztjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy nagyobb pohárral köröket szaggatunk. Nekem 17 db jött ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, megkenjük a szósszal. A szósz elkészítéséhez egy kisebb fej hagymát megpárolunk 2 gerezd fokhagymával vagy ízlés szerinti foghagymakrémmel. Ha kész ráöntjük az 1 dl vizet és a kis konzerv sűrített paradicsomot. Ízlés szerint ízesítjük fűszerekkel. Ha forr levesszük a tűzről. A feltéteket 2 kanál olajban megpároljuk, ez bármi lehet kukoricától kezdve, a gombán át, egészen az ananászig. Ezt tesszük majd a szósszal megkent tésztára és az már mehet is a sütőbe. 180°C-on előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A lereszelt sajtot az utolsó percekben rakjuk rá. És már kész is:) Ha marad a szószból, azt kechup helyett fel tudjuk használni. Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése