2014. március 29., szombat

Tejbegríz



Legyen szó reggeliről, vacsoráról, vagy akár egy kis nassolásról, a tejbegríz mindig nyerő nem csak a gyerekeknél.

Hozzávalók:                      
-5 dl tej                               
-3 evőkanál gríz              
-2 evőkanál cukor           
-1-2 csipetnyi só                                                 
Tálaláshoz ízlés szerint:
-kakaópor
-porcukor
-fahéj

Kimérjük az 5 dl tejet egy edénybe, majd folyamatos kevergetéssel felforraljuk . Hogy még gyorsabban elkészüljön, a tejet mikróban elő lehet melegíteni!Ha már forr a tej, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a 3 evőkanálnyi grízt. Az állaga ettől épp nem lesz folyós, de nem is lesz túl kemény. Ha alaposan elkevertük a grízt, újra a tűzre rakjuk az edényt, majd tovább forraljuk. Közben persze folyamatosan kevergetni kell, hogy le ne égjen! Hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ha már forr és besűrűsödött, levehetjük a tűzről és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése