Hozzávalók:
- 45 dkg cukorborsó
- 20 dkg sajtkrém
- petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- só és bors
A borsót vízben átmostuk, majd vajon fedő alatt némi petrezselyemmel megpároltuk. Mikor már elég puha volt, egy műanyag tálban félreraktuk hűlni. A két 10 dkg-os tömlős sajtot hozzákevertük. A fokhagymát fokhagymanyomóval belepréseltük, sóval és borssal ízesítettük. Végül botmixerrel alaposan összepépesítettük. Ha szeretjük darabosan, akkor nem kell teljesen pürésíteni.
Még utólag lehet ízesíteni, ha nem elég intenzív az íze.
Zsemlét pirítottunk hozzá. Felvágottal, sajttal és zöldségekkel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése