Életemben nem ettem még mogyoróvajat, nem is gondoltam, hogy egyszer itthon el fogom készíteni. Azt hittem valami nagyon macerás az egész folyamat. De kiderült, hogy pont ellenkezőleg. Viszont magában a mogyoróvajban csalódnom kellett. Nem tudom, miért (talán a karamell barna színe miatt), mindig is azt hittem róla, hogy ez egy édes dolog, mint mondjuk a nutella. Azért egy kis lekvárral még az én tetszésemet is elnyerte. Íme a tényleg roppant egyszerű recept:
- 25 dkg sózott, pörkölt földimogyoró
Először én se hittem el, hogy tényleg csak annyi kell a mogyoróvajhoz, de végül beigazolódott a dolog. A mogyorót egy forgó késes aprítóba tettem (nekem Robochefem van itthon). 5-10 percig használtam a gépet, igaz, közben néhányszor megálltam, nehogy leégjen a kis masinám motorja. És voilá, kész is a mogyoróvaj.
Ahogy fent is említettem, kenyérre kentem és a tetejére lekvárt raktam.
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése